Jačanje mreže mentora Federacije BIH 

Jačanje mreže mentora Federacije BIH 

Jačanje mreže mentora Federacije BIH 

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, u suradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA, te uz  podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA, organiziralo je sastanak mentora s područja Federacije Bosne i Hercegovine.

Sastanak je dio aktivnosti treće faze regionalnog projekta Jačanje i proširenje mentorske podrške za mala i srednja poduzeća na Zapadnom Balkanu, koji se realizira uz podršku Japanske agencije za međunarodnu suradnju JICA, u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji i Sjevernoj Makedoniji.

Na sastanku su sudjelovali mentori iz agencija REZ Zenica, Razvojne agencija Žepče, INTERA Tehnološkog parka Mostar, Agencije za razvoj općine Tešanj i SERDA-e, kao i predstavnik Federalnog ministarstva Nevzet Sefo, te predstavnici JICA tima Hiroko Harada, Shinichiro Kato i Iwama Hideo.

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano o mogućnostima širenja mentorske mreže na području Federacije Bosne i Hercegovine, jačanju kapaciteta mentora uz podršku JICA eksperata, te efikasnijoj promociji mentoring usluge među gospodarskim subjektima. Također, predstavnik ministarstva Nevzet Sefo, informirao je sudionike o  programima podrške koji uključuju i pružanje mentoring podrške kompanijama, te pozivima koje će ministarstvo  uskoro objaviti.

U cilju dodatnog jačanja kapaciteta mentora, u narednom periodu projektom je predviđena i edukacija mentora iz oblasti KAIZEN i Proizvodni menadžment, a detalje planirane edukacije na sastanku je predstavio JICA eskpert Iwama Hideo.

Related Articles

Close