Javni poziv - poboljšanje inovativnih kapaciteta MMSP

Javni poziv - poboljšanje inovativnih kapaciteta MMSP

Javni poziv – poboljšanje inovativnih kapaciteta MMSP

Javni poziv (unutar projekta EU4Business) za dostavljanje prijedloga projekata za poboljšanje inovativnih kapaciteta mikro, malih i srednjih poduzeća (MMSP).

 Fond od 1,5 milijuna eura bespovratnih sredstava unutar projekta EU4Business dostupan je za projekte koji povećavaju konkurentnost MMSP kroz inovacije:

  • razvoj proizvoda/usluga kroz nove pristupe
  • u pred-produkciji, proizvodnji i post-produkciji,

na primjer, kroz uporabu opreme na višoj tehnološkoj razini, uvođenje standarda i certifikaciju, digitalizaciju i uvođenje e-poslovanja, obuku menadžmenta i osoblja, itd.

Pravna lica iz BiH koja pripadaju kategoriji MMSP mogu aplicirati na ovom pozivu.

Iznos bespovratnih sredstava je 100.000 eura po projektu.

Korisnici su MMSP i poduzetnici.

Rezultati će se mjeriti s povećanjem broja novih radnih mjesta, s posebnim naglaskom na žene i mlade, povećanjem izvoza i povećanjem broja inovacija kod podržanih MMSP.

Projektne ideje moraju se odnositi na jedan od slijedećih ekonomskih sektora:

  • Metaloprerađivačka i strojarska industrija
  • Drvoprerada

MMSP registrirani u sektorima plastike i elektroindustrije su prihvatljivi u okviru ovog poziva, ukoliko implementiraju projekte u metaloprerađivačkoj i strojnoj industriji. MMSP registrirani u sektoru informacijsko-komunikacijske tehnologije također mogu aplicirati ukoliko implementiraju projekte u ciljanim sektorima.

Prihvatljivo područje je cjelokupna teritorija BiH.

Više detalja o podobnosti možete naći u Smjernicama za podnosioce zahtjeva, koje su dostupne putem aplikacijskog portala: eu4business.ba

Informativne sesije će se održati u skladu sa sljedećim planom:

  • Zenica, Hotel Zenica, 03.12.2019. godine, u 11:00
  • Brčko District BiH, Hotel Jelena, 04.12.2019. godine, u 11:00
  • Banja Luka, Hotel Jelena, 05.12.2019. godine, u 11:00
  • Mostar, Hotel Mostar, 09.12.2019. godine, u 11:00
  • Trebinje, Hotel Leotar, 10.12.2019. godine, u 11:00

Sve zainteresirane strane su pozvane da sudjeluju na informativnim sesijama.

Sve kvalificirane strane su pozvane da svoje prijave podnesu najkasnije do ponedjeljka, 3. 2. 2020. godine do 16:00 sati.

U sklopu projekta EU4Business ukupno 10 milijuna eura bespovratnih sredstava namijenjeno je jačanju ekonomskog rasta i otvaranju novih radnih mjesta u BiH, razvojem konkurentnosti i inovacija u odabranim sektorima. Ukupna vrijednost projekta iznosi 16,1 milijuna eura, a zajednički ga financiraju Evropska unija (15 milijuna eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 milijun eura). EU4Business zajedno provode  GIZ, ILO i UNDP, od travnja 2018. godine do ožujka 2022. godine.

Related Articles

Close