Ministar Mijatović posjetio međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru

Ministar Mijatović posjetio međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru

Ministar Mijatović posjetio međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru

Mostar, 5. 5. 2023. godine-Vojin Mijatović, Federalni ministar razvoja poduzetništva i obrta danas je posjetio 24. međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru gdje se susreo s Dalfinom Bošnjak, direktoricom Sajma kojom prilikom su razgovarali o izazovima koji su vezani za održavanje Sajma kao i korist koju regija i država ima od njegovog održavanja. Uvažavajući kontinuitet u postojanju ovog Sajama i njegovom značaju za gospodarstvo, ministar Mijatović je dao podršku organizatorima Sajma kao i podršku u daljnjem radu. Direktorica Sajma je izrazila zadovoljstvo ovom posjetom federalnog ministra razvoja, poduzetnistva i obrta i zahvalila na podršći.

Nakon sastanka, zajedno su otišli u obilazak sajma i posjetili nekoliko izlagača. Ministar Mijatović je u razgovoru s pojedinim poslodavcima pokušao saznati s kojim se izazovima suočavaju prilikom njihovog poslovanja i zapošljavanja novih radnika te kako im Federalno ministarstvo razvoja, poduzetnistva i obrta može pomoći u tome.

“Iako je otežano poslovanje, privreda u BiH i dalje dobro funkcioniše, a  svjesni smo da ako funkcioniše privreda funkcionišu i sve drugi segmenti društva. Podržavam održavanje ovakvih sajmova privrede koji su prilika za promovisanje pojedinačnih privrednih subjekata, kao i sklapanje konkretnih poslova. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostar je prilika za upoznavanje privrednika s ciljem što većeg ulaganja u privredu u BiH i buduće poboljšanje poslovanja u BiH” rekao je ministar Mijatović.

Na sajamskom izložbenom prostoru ove godine se predstavlja više od 700 izlagača iz 30 država, a među njima su neke od najjačih tvrtki iz Izraela, ovogodišnje zemlje-partnera.

Related Articles

Close