Ministar Zukić na otvorenju 13. sajma privrede u Tešnju

Ministar Zukić na otvorenju 13. sajma privrede u Tešnju

Ministar Zukić na otvorenju 13. sajma privrede u Tešnju

U organizaciji Biznis centra Jelah - Tešanj danas je u Kreševu otvoren „13. sajam privrede Tešanj 2017“ koji je okupio više od 200 izlagača iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Na današnjem svečanom otvorenju sajma sudjelovao je ministar Zukić kao i visoki predstavnici s državne i federalnoe razine, i ambasadorica Njemačke u BiH Christiane Hohmann, s obzirom na to da je Njemačka zemlja partner ovogodišnjeg sajma.

Izlagači na raspolaganju imaju više od 4.000 metara kvadratnih zatvorenog, te više od 10.000 metara kvadratnih otvorenog izložbenog prostora, a cilj sajma je predstavljanje svih stranih i domaćih kompanija, partnera, te unaprjeđenje uvjeta privređivanja i razvoj regionalne suradnje.

Jednu od najznačajnijih gospodarskih manifestacija u BiH svojim sudjelovanjem podržali su i premijer Federacije BiH Fadil Novalić, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, dugogodišnja zastupnica u Evropskom parlamentu i predsjednica Odbora Evropskog parlamenta za Jugoistočnu Evropu Doris Pack, ambasadorica SR Njemačke u BiH Christiane Hohmann, predsjednik Gospodarske/Privredne komore FBiH Marko Šantić i načelnik Općine Tešanj Suad Huskić.

Sajam su otvorili gospoda Jabandžić, Hohmann i Zvizdić koji su potom obišli izlagače, a u sklopu sajma u Tešnju bit će održane brojne panel diskusije i sastanci te skupština privrednika Biznis centra Jelah-Tešanj.

Nakon svečanog otvaranja Sajma, ministar Zukić je sudjelovao u panel diskusiji na temu „Regionalna suradnja kao prethodnica pridruživanja EU“ kojom prilikom je govorio o važnosti suradnje u regiji što je preduvjet za pridruživanje EU i poboljšanje cjelokupnog podruzetničkog ambijenta.

Ovogodišnji Sajam gospodarstva bit će otvoren do 21. svibnja.

 

Slični sadržaji

Zatvori