Ministar Zukić održao radni sastanak s predstavnicima CRS BiH

Ministar Zukić održao radni sastanak s predstavnicima CRS BiH

Ministar Zukić održao radni sastanak s predstavnicima CRS BiH

Mostar – u ponedjeljak 17. 10. 2016. godine u prostorijama Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta održan je radni sastanak između federalnog ministra Amira Zukića sa suradnicima i predstavnika CRS BiH kojom prilikom su razgovarali o projektu pod nazivom „Restoring Accountability and supporting Transformation“ (RAST) koji financira USAID.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti suradnje pri implementaciji ovog projekta u naredne dvije godine koji ima za cilj podršku jedinicama lokalne samouprave pri uspostavi povoljnog poslovnog okruženja u skladu s Business Friendly Certification (BFC) kriterijima i implementaciji manjih infrastrukturnih projekata vezanih za uspostavu povoljnog poslovnog okruženja.

Predstavnici ministarstva istakli su aktivnosti koje oni rade suglasno usvojenim kratkoročnim i srednjoročnim planovima i da su zainteresirani za realizaciju zajedničkih aktivnosti u vezi procesa „Certificiranje općina za povoljno poslovno okruženje u Jugoistočnoj Europi“ (BFC SEE).

Zajedničke aktivnosti bi se provodile u cilju iznalaženja mogućnosti organiziranja zajedničke obuke za evaulatora koji vrše pripremu općina i gradova za certificiranje odnosno obuka verifikatora koji verificiraju taj proces, izgradnje modula za promoviranje općina sa BFC certifikatom iz razloga što općine koje posjeduju taj certifikat u FBiH nemaju razređeno kako vršiti promociju takvih općina kako bi bile povoljne destinacija za domaće a i strane investitore, iznalaženja sredstava za obuku novih evaulatora i verifikatora, formiranja registra poduzetničkih zona i poduzetnički potpornih institucija i oblikovanja sustava poticaja za poduzetničku infastrukturu.

Slični sadržaji

Zatvori