Ministar Zukić održao radni sastanak

Ministar Zukić održao radni sastanak

Ministar Zukić održao radni sastanak

Ministar Zukić je danas, u prostorijama Vlade Federacije BiH u Sarajevu, održao radni sastanak s predstavnicima Udruženja za tekstilnu, kožarsko-prerađivačku i gumarsku industriju Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine.

Predstavnici Udruženja informirali su ministra o stanju unutar sektora za tekstilnu, kožarsko-prerađivačku i gumarsku industriju i ponudili prijedloge za unaprjeđenje rada kompanija u niskoakumulativnoj i radno intenzivnoj grani industrije.

Predstavnici Udruženja izrazili su svoju podršku ministru Zukiću u njegovim nastojanjima i zalaganjima u cilju unaprjeđenja poduzetništva i očuvanja radnih mjesta, te je usuglašena spremnost svih na izradi zakonskih rješenja koja će pojednostaviti i značajno ubrzati procese i aktivnosti poduzetnika kako bi bili konkurentni na tržištu, očuvali radna mjesta i stvarali prilike za otvaranje novih radnih mjesta.

Ministar je prezentirao nekoliko zakonskih rješenja i inicijativa i istakao napore Vlade FBiH i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta u očuvanju radnih mjesta i stvaranju uvjeta za nova radna mjesta kroz podršku razvoju gospodarstva i poduzetništva.

Nazočni članovi Udruženja informirani su o podršci Svjetske banke koja će biti realizirana putem Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta u cilju jačanja kapaciteta malih i srednjih poduzeća.

Na sastanku su, u ime Udruženja za tekstilnu, kožarsko-prerađivačku i gumarsku industriju Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine, sudjelovali predsjednik Haris Sejdić i članovi, gđa. Bahra Huseinbegović, Almir Imamović, te Almir Mališević, direktor Sektora za industriju i usluge Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine.

Related Articles

Close