Ministar Zukić održao sastanak s predstavnicima KULT-a

Ministar Zukić održao sastanak s predstavnicima KULT-a

Ministar Zukić održao sastanak s predstavnicima KULT-a

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić i pomoćnik ministra Zdravko Čerović, održali su radni sastanak s predstavnicima Instituta za razvoj mladih KULT kojom prilikom su razgovarali o projektima vezanim za mlade, žene i novoosnovana poduzeća.

Tema sastanka bilo je unapređenje kriterija projekata za mlade, žene i novoosnovane biznise u okviru Javnog poziva za odabir korisnika grant sredstava tekućih transfera FMRPO-a, kojeg Ministarstvo redovito raspisuje na godišnjoj razini, te izdvaja značajna novčana sredstva za pomoć i podršku gospodarstvu.

Uskoro se očekuje raspisivanje Javnog natječaja za dodjelu grant poticajnih sredstava Ministarstva za 2016. godinu, a Institut za razvoj mladih KULT pružit će Ministarstvu tehničku, savjetodavnu i koordinacijsku podršku u procesu inforimiranja mladih, žena, te osoba sa novoosnovanim biznisima, prvenstveno o načinima prijave na poziv.

Predstavnici Instituta predstavili su ministru i inicijativu za izmjenu Zakona o porezu na dodanu vrijednost u BiH. Kako su istakli, zagovaranje izmjena zakona vrši se u okviru sveobuhvatne inicijative „Poslovni prostor BH“, a koja je usmjerena na unaprjeđenje poslovnog ambijenta u kojem djeluju mladi, ali i svi ostali gospodarstvenici i vlasnici malih i srednjih poduzeća.

Tema razgovora bio je i tijek implementacije Uredbe o poticanju zapošljavanja i samozapošljavanja Vlade FBiH, gdje je ministarstvo uključeno kao relevantan akter. Institut za razvoj mladih KULT znažno je podržao ovu uredbu, kako bi bila što dostupnija mladim i poduzetnicima.

Institut za razvoj mladih KULT otvorio je i dijalog  o pitanjima kreiranja i donošenja Zakona o poticanju zapošljavanja FBiH koji bi stvorio dugoročne preduslove za veću zaposlenost mladih.

 

Slični sadržaji

Zatvori