Ministar Zukić se sastao s ministrom Horvatom

Ministar Zukić se sastao s ministrom Horvatom

Ministar Zukić se sastao s ministrom Horvatom

Ministar Zukić, sa suradnicima, sastao se s Darkom Horvatom, ministrom poduzetništva i obrta Republike Hrvatkse kojom prilikom su razgovarali o iskustva o stanju malog i srednjeg poduzetništva.
Kroz razgovor, ministar Zukić je istaknuo kako ovo resorno ministrastvo čeka veliki posao oko prilagodbe zakonodavstva počevši od Zakona o obrtu te zakona koji ce regulirati poduzetničku infrastrukturu, dok je ministar Horvat prenio neka iskustva Hrvatske podsjetivši " kako smo u procesu pristupanja Europskoj uniji neka poglavlja otvarali i zatvarali isti dan dok je to za druga pitanja trajalo i godinama."
"Treba učiti na tuđim greškama. Mi smo vam otvoreni za konkretnu pomoć. Naše zakonodavstvo je potpuno prilagođeno europskom zakonodavstvu, a jezik nam nije barijera", kazao je ministar Horvat.
Pomoćnica ministra Ana Mandac ponudila je ,razgovarajući sa kolegama iz Bosne i Hercegovine o konkretnim problemima, punu podršku u osmišljavanju i razvoju poduzetničke infrastrukture slijedom iskustava iz prakse.
"Tko hoće nađe način, a tko neće nađe izgovor. Hrvatska svojim dolaskom na Forum i bilateralnim sastancima, uključujući i ovaj pokazala je jasno i nedvosmisleno svoju prijateljsku namjeru sa željom da Bosni i Hercegovini bude potpora i suradnik u svim pitanjima iz resora malog i srednjeg poduzetništva", poručila je pomoćnica ministra Mandac.
Na sastanku je bila i Efka Heder, direktorica SECCEL-a koja je naglasila kako "dajemo punu potporu implementaciji EU Zakona o malom gospodarstvu poglavito principa 1 i 8 u stvaranju konkurentnog ljudskog potencijala za konkurentno malo i srednje poduzetništvo."

Related Articles

Close