Najava - Potpisivanje ugovora

Najava – Potpisivanje ugovora

Potpisivanje ugovora o dodjeli grant poticajnih sredstava za unaprjeđenje poduzetničih zona, između 11 općina iz Federacije Bosne i Hercegovine i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, održat će se u utorak, 24. 11. 2015. godine u zgradi Vlade Federacije BiH u Sarajevu s početkom u 11:00 sati.

Ugovore o dodjeli grant poticajnih sredstava u sklopu grant sheme „Unaprjeđenje poduzetničkih zona u Federaciji BiH“, potpisat će Amir Zukić, ministar Federalnog ministarstva razvoja poduzetništva i obrta i načelnici/predstavnici 11 općina s područja Federacije Bosne i Hercegovina kojima su odobrena grant sredstva.

Cilj dodjele ovih grant sredstava je poboljšanje pristupa, kapaciteta, kvalitete i atraktivnosti postojećih poduzetničkih zona na lokalnom nivou, gdje se očekuje da će po završetku realizacije navedeni projekti rezultirati kreiranjem 25 novih gospodarskih subjekata i unaprjeđenim uslovi za nove investicije, kao i proširenjem usluga podrške razvoju poduzetništva u okviru poduzetničkih zona.

Osiguranje sustavne podrške realizaciji razvojnih prioriteta na lokalnoj razini je zajednički cilj zbog kojeg je Ministarstvo, u suradnji s Projektom integriranog lokalnog razvoja (ILDP), kojeg zajednički podržavaju Vlada Švajcarske i UNDP, pokrenuo grant shemu „Unaprjeđenje poduzetničkih zona“. Ukupna vrijednost ovog finansijskog mehanizma za finansiranje projekata jedinica lokalne samouprave u 2015. godini iznosi 1.495.000 KM, od čega je Ministarstvo osiguralo milion KM, a Vlada Švicarske 495.000 KM, dok sufinansiranje jedinica lokalne iznosi 607.000 KM.

Izjave za medije su planirane u 12:00 sati.

Slični sadržaji

Zatvori