Potpisivanje ugovora - grant sredstva za jačanje konkurentnosti

Potpisivanje ugovora - grant sredstva za jačanje konkurentnosti

Potpisivanje ugovora – grant sredstva za jačanje konkurentnosti

Potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih poticajnih sredstava između Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i 53 poslovna subjekta s područja Federacije BiH održat će se u utorak, 12. 09. 2017. godine u prostorijama hotela ERO (Plavi salon) u Mostaru s početkom u 10:00 sati.

Ugovori o dodjeli poticajnih sredstava se potpisuju u sklopu pilot grant sheme pod nazivom „Jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća“ za 2017. godinu u ukupnom iznosu od 1.684.126,25 KM.

Cilj Grant sheme je podrška tehnološkoj modernizaciji poslovnih procesa, procesu uvođenja međunarodnih standarda i sistema kvaliteta, unapređenje znanja i vještina zaposlenih, promociju izvoznih potencijala i pristupa novim tržištima što će stvoriti kvalitetna radna mjesta i nova upošljavanja-.

Sredstva za realizaciju grant sheme osigurale su Vlada Federacije BiH, putem Javnog natječaja Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, i Europska unija u iznosu od 450.000,00 KM, putem Projekta Lokalnog integriranog razvoja (LIR) koji provodi UNDP u Bosni i Hercegovini,

Izjave za medije će biti u 10:30 sati.

Close