Potpisivanje ugovora - grant sredstva za poduzetniče zone

Potpisivanje ugovora - grant sredstva za poduzetniče zone

Potpisivanje ugovora – grant sredstva za poduzetniče zone

Potpisivanje ugovora o dodjeli grant sredstava za razvoj poduzetničkih zona u Federaciji BiH za 2017. godinu održat će se u petak, 30. 06. 2017. godine, u Maloj dvorani zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine s početkom u 11:00 sati.

Ugovore će potpisati federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić i načelnici sedam općina/gradova iz Federacije Bosne i Hercegovine kojima su odobrena ova poticajna sredstva.

Osnovni ciljevi Grant sheme su izgradnja komunalne infrastrukture unutar poduzetničkih zona i unaprjeđenje usluga za razvoj poduzetničkih zona kao faktora za ekonomski rast na lokalnom nivou.

Ukupan iznos grant sredstva iz projekta Grant shema – Unaprjeđenje poduzetničkih zona u 2017. godini iznosi milijun KM, a odobreni su gradovima Mostar i Livno i općinama Ilijaš, Grude, Maglaj, Gradačac i Kalesija u iznosima od 75.000,00 do 150.000,00 KM uz vlastito sudjelovanje od najmanje 25% od ukupne vrijednosti projekta.

Očekivani efekti odobrenih grant sredstava za razvoj poduzetničkih zona u ovim lokalnim zajednicama su povećanje broja novih MSP u zonama za 16 poduzeća i otvaranje novih radnih mjesta, odnosno zapošljavanje 202 osobe.

Izjave za medije će biti nakon potpisivanja ugovora.

Slični sadržaji

Zatvori