Završeni radni sastanci vezani za unaprjeđenje poduzetničke infrastrukture

Završeni radni sastanci vezani za unaprjeđenje poduzetničke infrastrukture

Sarajevo - dana, 30. 4. 2019. godine, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta (FMRPO) održalo je zadnji sastanak vezan za izradu prednacrta Zakona o unaprjeđenju poduzetničke infrastrukture u FBiH.

Sastanku je sudjelovao i Amir Zukić, ministar FMRPO-a koji je tom prilikom ukratko pojasnio razloge održavanja ovog sastanaka i koliko je poduzetnička infrastruktura bitna za razvoja poduzetništva.

Doc.dr.sc. Jozo Bejić, tajnik Ministarstva i prof.dr. Bahrija Umihanić, angažirani konsultant, prezentirali su prisutnima relevantne aktivnosti na unaprjeđenju poduzetničke infrastrukture i analizu stanja poduzetničke infrastrukture u FBiH ali i predstavili ključne elemenate prednacrta Zakona o unaprjeđenju poduzetničke infrastrukture u FBiH (definicije poduzetničke infrastrukture, jedinstveni registar poduzetničkih zona i poduzetničkih potpornih institucija, sistem potpora za unaprjeđenje poslovnih aktivnosti poduzetničkih zona i poduzetničkih potpornih institucija.

Podršku u izradi navedenih aktivnosti je dao Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u sklopu Projekta loklanog integriranog razvoja (Local lntegrated Development-LlD) financiranog od strane Europske Unije. Kao dio obaveznih aktivnosti sprovode se i konzultacije sa relevantnim stakeholderima uključujući jedinice lokalne samouprave, županijske vlasti, predstavnike privatnog i nevladinog sektora, razvojne agencije nadležne za gospodarstvo, kao i druge subjekte poduzetničke infrastrukture na području Federacije BiH. Cilj ovih aktivnosti jeste dobivanje povratnih informacija kao i stavova svih relevatnih aktera o oblasti regulatornog okvira poduzetničke infrastrukture koji će biti razmatrani prilikom izrade pred nacrta Zakona.

Na sastanku je sudjelovalo 15 prestavnika lokalne zajednice, resornih županijskih  ministarstava, razvojnih agencija, udruženja, obrtničkih i gospodarskih komora i poduzetnika iz Sarajevske županije.

Related Articles

Close