Prezentacija Javnog poziva-podršku razvoju inovacija i poduzetništva

Prezentacija Javnog poziva-podršku razvoju inovacija i poduzetništva

Prezentacija Javnog poziva-podršku razvoju inovacija i poduzetništva

Obavještavamo vas da će sutra, 16. novembra 2022. godine u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu (Ul. Hamdije Ćemerlića br. 2), biti upriličeno predstavljanje Javnog poziva podrške razvoju inovacija i poduzetništva u BiH, putem BH TechLab platforme BH Telecoma, najpopularnije platforme u BiH za podršku ICT start up ideja.

Organizator prezentacije za predstavnike kompanija i start up biznisa je Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, u saradnji sa BH Telecomom i Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije BiH.

Tokom promocije uspješnih primjera iz prakse, biće upriličena i interaktivna diskusija o start up sceni u BiH, te pruženi odgovori kako doći do sredstava za investiranje koje je BH Telecom osigurao kroz BH TechLab platformu.

Riječ je o brzom investiranju BH TechLab sa ukupnim fondom od 2.000.000 KM, koji će se raspoređivati u skladu sa dinamikom podnesenih i pozitivno ocijenjenih prijava. Startup treba biti mlađi od tri godine i registrovan kao privredno društvo na teritoriji BiH. Javni poziv je otvoren do 31.12.2022. godine.

Napomena: s početkom u 12:00 sati,Izjave za medije biće upriličene u 12:30 sati (prije izjava fotoreporteri i snimatelji mogu zabilježiti početak prezentacije).

Related Articles

Close