Sastanak BFC SEE Regionalnog savjeta i Predsjednice Vlade Srbije

Sastanak BFC SEE Regionalnog savjeta i Predsjednice Vlade Srbije

Sastanak BFC SEE Regionalnog savjeta i Predsjednice Vlade Srbije

Predstavnici BFC SEE Regionalnog savjeta danas (10. 11. 2017. godine) su se u Beogradu sastali sa Predsjednicom Vlade Srbije, Anom Brnabić kojom prilikom su članovi Savjeta, predstavnici institucija i organizacija iz BiH (FBIH i RS), Hrvatske, Makedonije i Srbije predstavili mrežu za povoljno poslovno okruženje, njenu strukturu, kao i ostvarene rezultate.

Na sastanku je sudjelovao i dr. sc. Jozo Bejić, tajnik Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i predsjednik Mreže u Federaciji BiH koji je pojasnio nastanak i razvoj Mreže u Federaciji BiH te trenutne aktivnosti koje se provode na razvoju Mreže i stvaranju povoljnog poslovnog okruženja.

Glavna tema sastanka je bilo formiranje platforme za povoljno poslovno okruženje, a sve u cilju dugoročnije regionalne suradnje kroz harmoniziranje uvjeta za poslovanje i razmjenu primjera najbolje prakse u domenu regulatorne reforme u regiji. Naime, svaka od zemalja – predstavnica BFC SEE mreže bi definirala središte dobre prakse u svakoj od zemalja kako bi se pristupilo regulatornoj standardizaciji i uspostavljanju institucionalnog okvira za tranfser znanja i replikaciju najboljih zakonskih rješenja i praksi.

Na kraju sastanka dogovoreno je da se BFC SEE regionalna konferencija održi u siječnju 2018. godine na kojoj će biti najavljena zajednička inicijativa o formiranju BFE platforme i dodijeljeni certifikati najuspješnijim općinama i gradovima u regiji koji su tijkom 2017. godine ispunili kriterije povoljnog poslovnog okruženja.

Kroz certifikaciju općina s povoljnim poslovnim okruženjem BFC SEE uspostavljen je zajednički standard poslovnog okruženja u jugoistočnoj Europi i to je rezultat bez presedana, a dodatna vrijednost je i to što države uključene u program razmjenjuju inovativne uspješne modele u radu javne uprave.

Slični sadržaji

Zatvori