Studenti Ekonomskog fakulteta u posjeti Ministarstvu

Studenti Ekonomskog fakulteta u posjeti Ministarstvu

Studenti Ekonomskog fakulteta u posjeti Ministarstvu

Tajnik federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta dr.sc. Jozo Bejić danas, 16. 12. 2016. godine, je primio u radni posjet studente četvrte godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ iz Mostaru koja je realizirana u pratnji predmetnog nastavnika i prodekana za nastavu Ekonomskog fakulteta doc. dr. Veldina Ovčine.

"Ova današnja posjeta studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta  je dokaz kako je sustav obrazovanja i u Mostaru na zavidnoj razini, te kako se isti i svakodnevno usavršava, rekao je Bejić.

Svrha posjete je bila pripremanje studenata za uspješno koncipiranje poduzetničkih projekata, istraživačkih studija i međunarodnih marketing strategija. Ovim potezima, Ekonomski fakultet potvrđuje svoj kvalitet tako što gradi budućnost svojih studenata, oblikujući ih u odlučne poslovne ljude spremne prihvatiti tržišne izazove.

Tajnik ministarstva prezentirao je studentima djelokrug rada Ministarstva, na koji način pomaže poduzetništvu, obrtu i drugim segmentima gospodarstva u FBiH i BiH u cilju osiguranja što boljeg ambijanta za njihov rad i djelovanje i to kroz:davanje podrške za primjenu inovacije i uvođenja novih tehnologija u oblasti poduzetništva i obrta, povećanje sudjelovanja poduzetništva i obrta u ukupnog gospodarstva, organiziranja institucija za poduzetništvo i stvaranje poduzetničke infrastrukture,

Pored toga, tajnik je prezentirao i koje su glavne strategijske mjere i aktivnosti u razvoju MSP i poduzetništva u Federaciji BiH, kao što su: Potpora razvoju MSP i poduzetništva u sektoru proizvodnje i usluga, Institucionalna potpora MSP (formiranje zona, inkubatora, tehnoloških parkova poslovnih centara i sl.), uklanjanje prepreka za rast i razvoj MSP, osiguranje financijskih izvora za sektor MSP, nova znanja i vještine (edukacija i obuka poduzetnika), promocija izvoza za MSP, učinak MSP na domaćem tržištu i BDP, prihvaćanje novih znanja vezanih za oblike komunikacije s okruženjem, konkurentnost i.t.d.

Tajnik Bejić je ukratko prezentirao i dao presjek programa Ekonomskih reformi koje trenutno implemetira Federacij BiH i BiH s posebnim naglaskom na Strateške ciljeve reformi u Federaciji BiH koji se odnose na Poslovnu klimu i konkurentnost u nadležnosti su FMRPO.

Slični sadržaji

Zatvori