Za novoosnovana poduzeća u Federaciji BiH 976.000,00 KM

Za novoosnovana poduzeća u Federaciji BiH 976.000,00 KM

Za novoosnovana poduzeća u Federaciji BiH 976.000,00 KM

Predstavnici Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta potpisali su u četvrtak u Mostaru ugovore o dodjeli bespovratnih poticajnih sredstava, ukupne vrijednosti 976.000 konvertibilnih maraka, sa 182 novoosnovana subjekta malih i srednjih poduzeća s područja Federacije BiH.

Ova se poticajna grant sredstva za 2017. godinu dodjeljuju kroz projekt Poticaj novosnovanim subjektima malog gospodarstva, a njima će se sufinancirati troškovi registracije i troškovi doprinosa za najviše dva djelatnika za razdoblje od 12 mjeseci.

Na natječaj za dodjelu sredstava prijavilo se 300 korisnika, a najveći broj novoosnovanih poduzeća kojima su odobrena sredstva s područja su Hercegovačko-neretvanskog i Sarajevskog kantona.

Cilj ovih poticaja je održavanje pozitivnog trenda poduzetničke aktivnosti s aspekta povećanja broja novoosnovanih subjekata malog gospodarstva, čiji se pozitivan trend osnivanja u Federaciji BiH bilježi od 2013. godine.

Jedan od poduzetnika koji će dobiti sredstva Kasim Skuljić iz općine Doboj-Jug koji se bavi proizvodnjom čeličnih konstrukcija zahvalio je federalnom ministarstvu na sredstvima, kazavši kako je u današnjem vremenu jako teško opstati kao poduzetnik i eventualno postići nekakve rezultate jer su financijske potrebe za ovakvim poslom jako velike.

Sredstva će današnjim potpisivanjem ugovora dobiti i Emina Ćiber iz Sarajeva čije se poduzeće bavi proizvodnjom i prodajom auto kozmetike.

- Smatram jako pozitivnim što država na ovaj način pomaže svojim gospodarstvenicima jer to daje veliku nadu i sigurnost u sljedećim projektima i želji za napretkom - kazala je Ćiber.

Related Articles

Close