Najava – potpisivanje memorandum o razumijevanju

Najava – potpisivanje memorandum o razumijevanju

Najava – potpisivanje memorandum o razumijevanju

Potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) će se održati u ponedjeljak, 31. 10. 2016. godine u prostorijama zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu s početkom u 11:00 sati.

Ugovore će potpisati federalni ministar razvoja poduzetništva i obrta Amir Zukić i direktorica GIZ-ureda za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, Dr. Brigitte Heuel-Rolf.

Potpisivanje Memoranduma je u okviru zajedničkog Programa Evropske Unije i Njemačke Vlade za podršku lokalnoj samoupravi i ekonomskom razvoju u Bosni i Hercegovini - EU Prolocal.

Svrha potpisivanja ovog Memoranduma je stvaranje pozitivnijeg poslovnog okruženja na odabranim poslovnim lokacijama koje će doprinijeti poboljšanju konkurentnosti ovih područja i njihovih malih i srednjih preduzeća.

U skladu sa sporazumom o obostranoj saradnji na lokalnom ekonomskom razvoju navedene strane ovim potpisuju Memorandum o razumijevanju kao opći okvir za saradnju.

Izjave za medije su planirane nakon potpisivanja Memoranduma.

Related Articles

Close