Prezentacija Javnog poziva-podrška razvoju inovacija i poduzetništva

Prezentacija Javnog poziva-podrška razvoju inovacija i poduzetništva

Prezentacija Javnog poziva-podrška razvoju inovacija i poduzetništva

Obavještavamo vas da će sutra, 16. novembra 2022. godine u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu (Ul. Hamdije Ćemerlića br. 2), biti upriličeno predstavljanje Javnog poziva podrške razvoju inovacija i poduzetništva u BiH, putem BH TechLab platforme BH Telecoma najpopularnije platforme u BiH za podršku ICT start up ideja.

Organizator prezentacije za predstavnike kompanija i start up biznisa je Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, u suradnji s BH Telecomom i Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije BiH.

Tijekom promocije uspješnih primjera iz prakse, bit će upriličena i interaktivna diskusija o start up sceni u BiH, te pruženi odgovori kako doći do sredstava za investiranje koje je BH Telecom osigurao kroz BH TechLab platformu.

Riječ je o brzom investiranju BH TechLab sa ukupnim fondom od 2.000.000 KM, koji će se raspoređivati u skladu s dinamikom podnesenih i pozitivno ocijenjenih prijava. Startup treba biti mlađi od tri godine i registriran kao gospodarsko društvo na teritoriju BiH. Javni poziv je otvoren do 31. 12. 2022. godine.

Napomena: Prezentacija počinje u 12:00 sati, a izjave za medije bit će u 12:30 sati (prije izjava fotoreporteri i snimatelji mogu zabilježiti početak prezentacije).

Related Articles

Close