Potpisivanje ugovora - poticajna grant sredstva u 2018. godini

Potpisivanje ugovora – poticajna grant sredstva u 2018. godini

Predstavnici Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i korisnici grant sredstava s područja Federacije BiH potpisali su u srijedu (1. 8. 2018. godine) u Mostaru ugovore o dodjeli grant sredstava u 2018. godini.

 Sredstva je dobilo 330 korisnika, a ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 3.120.000 maraka.

 - Grant sredstva odobrena su za poticaj udrugama, komorama i obrazovnim institucijama, za jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća, poticaj novoosnovanim malim i srednjim poduzećima, poticaj inovatorima - pojedincima, poticaj opstanku tradicionalnih i starih zanata, te poticaj razvoju vezanih i posebnih obrta - izjavio je novinarima stručni savjetnik u Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta Zdenko Perić.

 Napomenuo je kako je to ministarstvo za 2018. godinu svojim programom razvoja gospodarstva planiralo deset projekata poticanja, ukupne vrijednosti 7.200.000.00 maraka.

 Jedan od potpisnika ugovora je i direktor novoosnovane tvrtke zdrave i organske hrane Bio Food BH iz Sarajeva Dino Šito koji je zahvalio resornom ministarstvu na grant sredstvima.

 - Sredstva od 8.000 maraka koja ćemo dobiti planirali smo utrošiti na neki novi program kao što je npr. pakiranje određenih suhih prerađevina koje bi mogle ići na domaće, ali i strano tržište - kazao je Šito.

 Sredstva je dobila i novoosnovana tvrtka Storia iz Sarajeva koja se bavi proizvodnjom namještaja, čije je vlasnik Adis Zečević zahvalio Federalnom ministarstvu, kazavši kako će sredstva od 8.000 maraka koja će mu biti dodijeljena, sigurno pomoći za daljnji razvoj tvrtke.

 Dio ugovora u Mostaru će biti potpisan i u četvrtak, 2. kolovoza.

Related Articles

Close