Ministar Mijatović dobitnik zlatne nagrade "GlobalLocal" od strane svjetskog kongresa poduzetnika

Ministar Mijatović dobitnik zlatne nagrade "GlobalLocal" od strane svjetskog kongresa poduzetnika

Ministar Mijatović dobitnik zlatne nagrade “GlobalLocal” od strane svjetskog kongresa poduzetnika

Vojin Mijatović je večeras u Dubrovniku, kao zamjenik premijera Federacije Bosne i Hercegovine i ministar razvoja poduzetništva i obrta, izabran za dobitnika ovogodišnje zlatne nagrade “GlobalLocal”, u okviru Svjetskog kongresa poduzetnika.

"Večeras je u hotelu Dubrovnik Palace upriličena dodjela Internacionalnih nagrada i priznanja za zajednice i institucije za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi "GlobalLocal" za 2022./23. godinu.

Nezavisni komitet

Odluku o priznanju ministru Mijatoviću i Ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta donio je nezavisni Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja „GlobalLocal“.

Svjetski kongres poduzetnika okupio je ove godine više od 200 učesnika, među kojima su najviši zvaničnici u Republici Hrvatskoj, ministri za lokalnu samoupravu, poduzetništvo i privredu/gospodarstvo/ poljoprivredu/turizam zemalja iz kojih su laureati, pripadnici diplomatskog kora – diplomatskih misija u Republici Hrvatskoj zemalja iz kojih su laureati, te druge uvažene osobe iz javnog života.

Dobar ambijent

Cilj Projekta promocije i nagrađivanja najboljih zajednica za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi je javno odavanje priznanja i skretanje pažnje javnosti na posebno uspješne lokalne i regionalne zajednice te javne institucije koje u izazovima novog dinamičkog i zahtjevnijeg vremena, originalnim rješenjima i kreativnim mjerama unaprjeđenja ambijenta, značajno doprinose ubrzanijem i održivom razvoju poduzetništva - kao temelja razvoja zajednice i čovjeka.

Pored navedenog, Projekt promocije i nagrađivanja najboljih zajednica i institucija za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi “GlobalLocal”, ima i dugoročnu zadaću da podstakne i stimulira i druge - manje napredne zajednice i institucije, da unaprijede svoj rad i djelovanje u korist ubrzanijeg i održivog razvoja poduzetništva.

Ovo je nagrada čitave Vlade FBiH na čelu sa Nerminom Nikšićem, ovo je naš patriotizam", poručio je Mijatović.

Related Articles

Close