Osigurati bolje uvjete rada radnicima i poslodavcima

Osigurati bolje uvjete rada radnicima i poslodavcima

Osigurati bolje uvjete rada radnicima i poslodavcima

Ministar Mijatović posjetio je danas Gospodarsku komoru Federacije BiH, gdje se sastao s Markom Šantićem, predsjednikom i Mirsadom Jašarspahićem, podpredsjednikom Komore.

Predstavnici Komore upoznali su ministra s aktivnostima Gospodarske komore FBiH, planovima za naredni period, te očekivanjima od Ministarstva.

Ministar Mijatović je istakao da su i on i Ministarstvo na raspolaganju za ideje, projekte i potrebe Komore koja zastupa interese realnog sektora, odnosno gospodarstvenika  iz cijele Federacije BiH.

Naglašena je važnost redovne međusobne komunikacije, direktne suradnje i uključivanja eksperata Komore u proces izrade novih zakona iz oblasti poduzetništva i razvoja.

"Moramo promijeniti dugogodišnji način razmišljanja i shvatiti da Budžet pune radnici i poslodavci i da javna administracija mora biti njihov servis. Želim da zajedno odmah krenemo raditi kako bi obezbijedili bolje uslove za rad i radnicima i poslodavcima. Ministarstvo i druge institucije koje su povezane s privrednicima trebaju biti servis i građana i gospodarstva u Federaciji BiH, rekao je Mijatović.

Također, najavio je i otvaranja rada Ministarstva prema široj javnosti i direktni kontakt s potencijalnim korisnicima u cilju razvoja sektora koje pokriva nadležnost Ministarstva.

 

Related Articles

Close