Održana prezentacija novog ciklusa SBA (Small Business Act)

Održana prezentacija novog ciklusa SBA (Small Business Act)

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetnistva i obrta je danas, 30. 10. 2017. godine u hotelu “Ero” u Mostaru, organiziralo sastanak vezan za SBA (Small business act) za novi izvještajni period 2016.-2019. godina.

Na ovom sastanku prezentirane su metodologije SBA procjene za novi izvještajni ciklus (2016-2019 godina), specifičnosti Upitnika po svim SBA dimenzijama, kao i organiziranja aktivnosti u fazi SBA samoprocjene stanja napretka sa svim mapiranim institucijama u Federaciji Bosne i Hercegovine uključenim u novi ciklus SBA procjene.

Prezentaciju novog ciklusa SBA procjene i izvještavanja (2016 - 2019) izvršio je dr. sc. Adis Fajić, SBA koordinator za Federaciju BiH dok je prezentaciju Upitnika po SBA dimenzijama prezentirala gospođa Ane Sindik, ključni ekspert za SBA izvještaj prema OECD-ovoj metodologiji.

Na sastanku su sudjelovali i predstavnici GIZ-a koji stručno i tehnički podržavaju ovaj proces za Bosnu i Hercegovinu kao i predstavnici 42 mapirane institucije koje osim vladinog okvira uključuju i Razvojne agencije s područja Fedeacije BiH, Privrednu I Obrtničku komoru FBiH, poduzetničke potporne institucije i Udruženje poslodavaca FBiH.

Related Articles

Close