Otvoreno 35 poslovnih prostora za novoosnovane subjekte

Otvoreno 35 poslovnih prostora za novoosnovane subjekte

Otvoreno 35 poslovnih prostora za novoosnovane subjekte

Povodom obilježavanja Dana Zenice, danas je upriličeno Svečano otvorenje Aneksa B TechnoParka Zenica čime je Zenica dobila još jednu zgradu sa 2000 m 2 na usluzi gospodarstvenicima. Naime, Aneks B dio je TechnoParka kojim upravlja Agencija ZEDA,  a u vlasništvu je Grada Zenice. Od danas je ovaj objekat na usluzi svima onima koji žele započeti svoje poslovne korake kao i onima koji žele sudjelovati na edukacijama iz robotike, CNC-a, mehantronike i programiranja. Renoviranje i adaptacija ovog Objekta su započeli u veljači 2022. godine kroz projekat  iNnovaNet čija implementacija je počela u rujnu 2020. godine.

Agencija ZEDA je ovaj projekat realizirala u suradnji s partnerima:

  • IPNG-Industrijski park Nova Gradiška (HR),
  • Inovacijsko-Poduzetnički Centar Tehnopolis iz Nikšića (CG) i
  • Grad  Gradiška (BiH)

Drugu fazu adaptacije i renoviranja ANEKSA B podržali su Federalno ministartsvo razvoja, poduzetništva i obrta i Grad Zenica, te je ovo jedna u nizu aktivnosti kojima Grad Zenica u saradnji sa Agencijom ZEDA radi na kreiranju povoljnog poslovnog ambijenta u Zenici i stvaranju što boljih uvjeta za poslovanje poduzeća i kreiranje ugodnog I privlačnog  ambijenta za život.

„Sretan sam što sam danas sa vama i što smo sa Gradom Zenicom i Agencijom ZEDA i ovaj put sarađivali na još jednom uspješnom projektu. Ovo je najbolje ocijenjen projekat ove vrste u Federaciji BiH. Ovakvi projekti Zenicu pokazuju u jednom drugom svjetlu koji pokazuje intezivan put razvoja i ja vam na tome čestitam“ – rekao je Amir Zukić, ministar Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Related Articles

Close